homeContactPartnersKoperloodZinkSpecialsProfiel

Natuurleien

Natuurleien vormen al eeuwenlang een perfecte bedekking voor dak en gevel. Leisteen is een duurzame, waterdichte bekleding met veel allure. Dit kleigesteente leent zich uitstekend voor duurzame bouw. Een goed verwerkte Leisteen gaat met gemak 100 jaar mee.

Het assortiment omvat zowel klassieke leien als leien uit nieuwe wingebieden zoals China, Zuid-Afrika, Spanje, Argentinië, Brazilië en Noord-Amerika.
Daarom zijn er naast de bekende antracietkleurige leien ook leien met paars- en groentinten, bontgekleurde en zilverkleurige leien op de markt gekomen.

Toepassing

De Europese gevel wordt steeds vaker bekleed met milieuvriendelijke materialen, zoals natuurleien. Het materiaal is herontdekt door architecten en bouwers die de voordelen van het materiaal inzien;

  • Kleurvast
  • Bestand tegen alle weersinvloeden
  • Onbrandbaar
  • Onderhoudsvrij
  • Duurzaam
  • Zeer esthetisch

Toepassingsgebieden zijn nieuwbouw, woning- en utiliteitsbouw, renovatie en restauratie van kerken, kloosters, kastelen en overige monumentale panden.

Dakadvies

Op het gebied van hellende daken zijn weinig specialisten beschikbaar. Er is een tekort aan mensen met verstand van natuurleien.
Bij Smienk weten echter we van de hoed en de rand. Wij kunnen u adviseren over toepassing, bruikbaarheid, technische mogelijkheden en onmogelijkheden, kwaliteit van bestaande daken en bedekkingen. Ons uitgebreide assortiment natuurleien biedt voor elk dak en gevel voldoende toepassingsmogelijkheden.

<